Să mă piș pe bal!

Mă așteptam ca balul de absolvire a facultății să fie ceva deosebit, ceva ce o să țin minte mereu. Anul ăsta am ales să mă piș pe el de bal și să nu mă duc.  O parte din mine se oftică teribil că nu va termina facultatea cu un pic de distracție, dar partea practică din mine are mai multă minte. De ce să dau 185 de lei ca să stau într-un cort de nuntă și să mănânc 2 salate, 2 feluri principale, 2 aperitive și 2 deserturi? Prima oară ne-au zis că vom avea bufet suedez și putem mânca cât poftim. În schimb, bețivii FJSCiști se pot bucura, că băutura e la discreție. Doar băutura…

Cei care organizează balul sunt niște oameni care se ocupă de nunți. Mărețul eveniment se desfășoară la 15 km de București pe malul unui lac al cărui nume nu-l dezvăluie nimeni. Ba e Snagov, ba e Pantelimon. Sau poate niciunul din astea două.

Iată cum începea reclama la grandiosul bal de absolvire:

“In 11 iunie vom pasi pe covorul rosu, urcand treptele spre o locatie cu totul deosebita, aflata pe malul lacului.
La aproximativ 15 km de poluatul Bucuresti, ne vom distra si ne vom simti bine incepand cu orele 20.30 si sfarsind cand vom fi istoviti!”

În primul rând, nu mai folosiți aiurea cuvântul “locație”! Uite ce înseamnă, conform dexonline.ro:

LOCÁȚIE ~i f. 1) Situație de luare sau de dare în chirie; închiriere. 2) Sumă plătită la intervale regulate pentru închirierea unui apartament sau a unui obiect; taxă de închiriere. 3) jur. Contract de închiriere. 4): Taxă de ~ sumă plătită, ca sancțiune, pentru depășirea termenului de încărcare sau de descărcare a vagoanelor sau a autovehiculelor. [G.-D. locației; Sil. -ți-e] /<fr. location, lat. locatio, ~onis

În al doilea rând, care lac? Și nu am nevoie de răspunsuri cretine gen “un lac la 15 km de București”. Vreau nume concrete, nu povești de adormit studenții! În plus, cine îmi garantează că “o să mă distrez și o să mă simt bine”? Să nu mai menționez că alăturarea acestor două sintagme e absolut inutilă și aproape pleonastică! În plus, nu suport când cineva zice “să ne simțim bine”. Cum dracului să mă simt bine când știu că dau o grămadă de bani să mă duc la 15 km de București și să-i văd pe unii cum se îmbată? (ceva îmi spune că treaba asta va fi inevitabilă, mai ales dacă e băutură “la discreție”).

În anunțul respectiv se mai spune că nu trebuie să ne îngrijorăm, că transportul e asigurat dus-întors. Pentru 250 de persoane plus partenerii lor care sunt din afara facultății? Serios? Mă îndoiesc de treaba asta, pentru că oamenii nu se vor sincroniza și fiecare va avea toanele lui de “eu vreau să plec la ora 3” și “eu la 3 și 21”. Va fi imposibil să satisfacă mofturile tuturor.

Dacă studenții care se ocupau cu organizarea așteptau încă vreo 2-3 oferte, poate aveau mai mulți participanți la bal. Dar cum s-au aruncat la prima ofertă (care e de tot căcatul, în caz că nu am stipulat acest lucru până acum)…de parcă nu mai veneau altele.

Atunci să rămâneți cu balul vostru care se anunță de căcat! Și distracție plăcută în cortul de nuntă transparent. Să nu cădeți în lacul necunoscut! Și baftă în alegerea ținutelor!

P.S.: V-am zis eu să facem balul la Casa Albă. Voi: “nuuuuuuuuuuuuuuu!”

40 comments

  1. raluca · May 5, 2010

    Oare toti aia care o cauta pe lady gaga dezbracata sunt someri? :))))) Este doar un exemplu din milioane de exemple mai urate decat cuvintele Ancai. Poate faci o cercetare, Ana si nu mai tin minte cum…

  2. Yes, yes, me again · May 5, 2010

    Inca un punct si am plecat, dragii mei. Anca, cand o sa te angajezi si o sa dea angajatorul peste posturi de genul asta, cu ce impresie crezi ca o sa ramana? La asta te-ai gandit cand ai postat asta?

    Si ma refer la toti care defulati si injurati in stanga si dreapta pe aici (am eu niste replici deloc frumoase, dar simt ca iar va invadez spatiul privat si o sa va simtiti lezati). People use google more than you think and your online behaviour will affect your real life.

    Gata, kids, let’s pack up and move on! Noi, ‘betiviiiii din FJSC’, la bal sa bem si voi la Rucar sau pe unde mai vreti. No hard feelings. Oricum, gen, nu avem ce discuta noi in real life.

    • Anca · May 5, 2010

      Mamă, nu pot posta ceva că mă gândesc la ce va zice viitorul angajator… De ce ar trebui să îmi pese??? Pe bune! Știu că lumea folosește Google. Nu m-am născut ieri. Acum mă întreb cum o duce bad pizti, săraca șomeră. De limbajul ei s-a luat cineva vreodată? Poate doar pițipoancele. Atât.
      De ce vă pasă în halul ăsta de viitorul meu profesional. I’ll be just fine, credeți-mă! De-aia nu mai poate lumea de grija mea…
      În final, have fun la bal! N-au fost niciodată hard feelings, stay chill. Și știu că nu avem ce discuta in real lifel. Am vorbit de câteva ori în 3 ani.
      Hai să-și vadă fiecare de petrecerea lui. Pe mine m-a obosit atâta atenție…”Vedeta din mine”(*insert irony here*) e obosită.

    • cris · May 5, 2010

      da acum se vede clar ca nu ai dat vreodata pe la facultate, draga, macar asa, din putin respect pentru profesori…jobul nu o sa-l ia aia care stau in cur toata ziua, ci aia care deschid gura pertinent!!!
      da e mai misto sa folosesti un comportament disimulat, nu???
      E…asta nu se invata din carti…la ce ne trebuie noua carti cand stim sa mintim si sa ne batem joc?

      • I return once more · May 5, 2010

        e trist ca te ataci. cam prea mult. si cand intelegi ce zic eu acolo, gimme a call, we’ll have a laugh.

        in rest, numai de bine.

      • cris · May 5, 2010

        da vad ca tot ameninti ca pleci…de ce nu iti respecti promisiunea?

  3. raluca · May 5, 2010

    Sarmaluta!!! Hai sa ne stergem toti conturile de yahoo.gmail.facebook, blogurile, twitter-ul si ce o mai exista in social media, ca sa se simta si fata asta bine, sa se simta valoroasa, sa fie un fel de “adrian minune”, “printul cristea” (sau ce vrea ea) al internetului…

    PS: Anca, sper sa ai blogul 50 de ani de acum incolo si sa nu-ti schimbi stilul! Asta-i buna, iti faci blog ca sa te cenzureze o “zana”…

  4. Cati · May 5, 2010

    Pentru tipa aia care face recomandări inteligente: nu ai nimerit persoana, darling. Cred că ar fi trebuit să îmi recomanzi mie ASE-ul, că acolo am vrut, de fapt, să mă duc. Şi care e problema dacă mă duceam? Pun pariu că nu ştii un bob de contabilitate sau de statistică, sau de microeconomie, marketing, finanţe şi alte chestii de-astea pentru tocilari. S-a văzut că nu eşti de acord cu părerea lui Miss, dar nu puteai să o faci într-un alt mod? Evident că nu. Auzi, ce pretenţii am.
    Revenind la subiect, te susţin, Anca! Fă ceea ce simţi, fă ceea ce crezi şi nu lua în seamă răutăţile altora.
    Poate ne vedem şi noi la un suc până termini de tot facultatea!

    • lovingvama · May 5, 2010

      Da, nu-mi lua în seamă răutăţile. Am mâncat şi eu căcat, să mă simt în centrul atenţiei.

      • Cati · May 5, 2010

        Cu cine vorbeşti, Vlad?

      • lovingvama · May 5, 2010

        Ţie cu cine ţi se pare? :))

  5. camnaspa · May 5, 2010

    Ar fi trebuit sa stiu cine e Ana Dinescu?! Irelevant… Anca, Rucar, mama! Simplu si fara riscul de a ne impiedica pe covorul rosu :)))

    PS: Trei ani de FJSC in care aceasta Ana Dinescu nu a invatat nici macar ca bloggerul nu este totuna cu jurnalistul… Si da sfaturi altora… Penibil, “scumpo” sau “draga mea”, cum preferi!

    • Yes, yes, me again · May 5, 2010

      1. Dar bloggingul nici nu inseamna sa folosesti cuvintele pe care anca le-a folosit. Din cauza unora ca ea, care au asemnea posturi, trebuie eu, cu un blog serios, sa ascult porcariile altora cum ca ‘vai, voi bloggerii’

      2. Anca, stai chill, ti-am citit si alte posturi. that’s all I say. Am simtit ca ai nevoie de o palma nu pentru parere (mare chestie, ti-ai spus-o) ci pentru modul in care ti-ai spus-o. Puteai sa afli cine organizeaza, sa le zici lor ca nu iti place daca tot simteai nevoia sa te exprimi. Sau pur si simplu sa fii smart, sa ne ignori pe noi si sa te duci la Rucar. Asta ar fi fost frumos, cu clasa,

      • Yes, yes, me again · May 5, 2010

        * I’ll say

  6. coryna · May 5, 2010

    SFATuri, PARERI..sau luati-o cum vreti:

    NU POTI SA MULTUMESTI PE ORICINE!!!! Parca asa ti-a zis cineva,anca, nu?! Dar vad ca sunt unii mai ofticati pe aici care se supara la un post sau la un comentariu. Vorba voastra, nu poti sa multumesti pe oricine!
    In primult rand, sa nu accepti critici… mi se pare si mai jenant decat orice alt comentariu de pe aici.
    In al doilea rand, nu stiu ce se cred unii sa traga concluzii cu privire la alegerile altora. Mi se pare tupeu nesimtit sa spui cuiva ca si-a ales gresit facultate. Astfel de sicane, glume sau sfaturi se fac/se dau intre prieteni.. Nu toata lumea isi permite asemenea “vorbe grele” cu ceilalti.
    In al treilea rand, Anca poate sa scrie pe blog ce are chef. E blogul EI si ISI DA CU PAREREA cum fac si altii pe blogurile lor. Aici e BLOGUL EI, nu e locul altora de “defulat” .
    In al patrulea rand, ciudata chestia. Nu va place cum scrie, dar dc mai intrati pe blogul ei? :-j Nu va place cum scrie, d-aia are atat de multe vizualizari :))
    In al cincilea rand, poate ancai nu i-au ajuns 3 ani de facultate, dar macar are bun-simt cat sa dea la toata lumea 😉 ceea ce nu se poate spune despre oricine.
    Si in al saselea rand, Anca, noi te iubim :* Si ne place blogul tau :* Restul nu mai conteaza! O rezolvam noi si pe asta! :*:*

  7. lovingvama · May 5, 2010

    Ia uite, Anca, eu nu organizez nimic şi nici nu comentez anonim. Dar o să-mi permit să las un comentariu negativ 🙂

    Bag de seamă că argumentele tale impulsive sunt rodul unei judecăţi pripite, aşa că le voi analiza pe rând:
    1. În ceea ce priveşte meniul, va fi bufet suedez, ce va consta în 2 aperitive, 2 deserturi, 2 bla bla. Adică ai de ales dintre mai multe sortimente de mâncare, despre asta e vorba. Oricum, nu ştiu cine vine acolo să mănânce până crapă. Eu am încredere că va fi totuşi mâncare de ajuns;
    2. Care-i problema că nu ştii tu coordonatele de GPS ale cortului? Ai să vezi când ajungi acolo. Eu sunt foarte mulţumit doar că e în afara Bucureştiului. Nu ştiu care-i problema că oamenii ăia se ocupă de nunţi; mie mi se pare cu atât mai bine că fac treaba asta, că şi balul e tot un rahat de eveniment la care se bea, se mănâncă, se fumează, se dansează sau mai ştiu eu ce alte chestii se mai fac;
    3. Preţul mi se pare decent. Dacă nu mă înşel în clasa a 12-a m-a costat 200 de lei banchetul. Şi având în vedere că e bufet suedez şi băutură la discreţie, cred că e foarte ok.
    4. Nu ştiu de ce ai o problemă cu cei care beau. Aşa mai fac oamenii pe la petreceri, ar fi trebuit să ştii asta până acum. Nu zice nimeni să bei până intri în comă alcoolică, cum poate îţi imaginezi tu;
    5. Eu de transport nu-mi fac probleme, pentru că nu vreau să plec până nu se termină. Mă enervează ăştia care pleacă de la petreceri în toiul lor. Dar bănuiesc că se va găsi o soluţie de genul plecări din 30 în 30 de minute, plus că unii care sunt prieteni pleacă împreună… mă rog, chiar nu-i aşa mare tragedie. Şi dacă vrei neapărat să te întorci la 3 noaptea, sigur nu o să te coste taxiul mai mult de 30-40 de lei, iar dacă merg 3-4… you do the math.

    Anca, din câte observ eu, tu priveşti situaţia dintr-o perspectivă unidirecţională. Nici măcar n-ai încercat să te gândeşti că cine ştie pe ce drumuri o să ne ducă viaţa şi e ultima şansă să ne întâlnim mai mulţi şi să ne distrăm împreună. În schimb, ai căutat nod în papură la fiecare rahat.

    Eu îţi doresc distracţie plăcută la Rucăr sau acasă la tine sau unde ai să fii în noaptea balului. Şi poate-ţi scriu un SMS de pe fundul lacului, să-ţi zic ce de căcat e la bal.

    Pupici înspre Oltenia.

    • cris · May 5, 2010

      un comentariu foarte lung…si totusi…problema este ca balul se face intr-un cort, la mama dracu…eu am facut balul intr-o cladire ce arata ca un palat (asta nu era neaparat necesar), in Bucuresti, aveam totul la discretie si totul a costat in jur de 220 de lei.

      • lovingvama · May 5, 2010

        Şi ce dacă se face într-un cort? Că eu tot nu văd care-i problema… e prea mare tariful pentru că e într-un cort?
        Mă piş pe el de tarif. Asta să fie cea mai mare ţeapă de 50 de lei pe care o voi lua în viaţa mea!

      • Sil · May 5, 2010

        Poate erati multi, la cati suntem noi la pretul asta nu gaseai palate:)))

    • Sil · May 5, 2010

      Bine Vlad, cea mai bine argumentata parere:)

  8. Someone · May 4, 2010

    eu zic ca ar trebui sa te lasi de blog, planuri de jurnalism, vedetisme si sa dai la ase, unde iti e locul. 3 ani de facultate degeaba, scumpo.

    • Anca · May 4, 2010

      Ok, deci să înțeleg că tu organizezi balul, nu-i așa, Ana Dinescu? Că altfel nu ai fi comentat negativ. Cu părere de bine îți spun că al tău comentariu e irelevant. Nu mă pasionează ASE-ul. Dacă știam că asta vreau, dădeam din 2007 acolo. Dar n-a fost cazul. Nu cred că poți judeca ce facultate mi se potrivește după ce ai citit o singură postare care nu ți-a convenit. E părerea ta care puțin mă interesează. Scumpo (ca să fiu în ton cu tine), n-am făcut 3 ani de facultate degeaba, crede-mă! De blog nu am să mă las nici în ruptul capului. Pe tine și pe restul lumii care probabil mă înjură de ieri încoace v-a deranjat că mi-am spus părerea și că au fost suficiente voci care să o aprobe. Asta e, nu trebuie să ne convină tot ce fac cei din jur. Mie nu-mi convine ideea balului, ție nu îți convine blogul meu. La blog nu am să renunț cum nu o să renunțați nici voi la bal. E simplu și nimeni n-o să fie supărat.
      Data viitoare când mai ai chef să comentezi, fă-o relevant. În plus, e frumos că ai impresia că mă cunoști de-mi dai sfaturi de genul “ce să fac și să nu fac”. N-am nevoie de sfaturi. Cel puțin, nu din partea ta.
      Aș mai zice câte ceva, dar nu am chef să jignesc pe mulți care s-ar putea simți ofensați.

      • Someone · May 5, 2010

        draga mea, nu fac parte din organizare. socant, stiu, ti-am dat peste cap perceptia cum ca, vai, doar cei 5 oameni din organizare ar vrea balul asta. As mai zice ceva despre comportamentul tau, dar nu cred ca mai meriti atentie.

    • cris · May 5, 2010

      te plateste ase-ul sa-i faci reclama?!

    • Gravisher · May 5, 2010

      Bai Ana Dinescu sau cum pana mea te-o chema.cine p.matii s-a luat de tine?nu vad vreo jignire adusa cuiva prin acest blog post.dar te-ai atacat ca vita si ai sarit de cur in sus dand sfaturi in stanga si in dreapta.pana cand o sa inveti sa gandesti logic si sa argumentezi ce spui,iti dau eu motiv de a te ataca si de a sari in sus.ia sa vedem,mie ce sfaturi imi mai dai? sa tac? sa ma cac? sa ma spanzur cu chilotii de lustra? sa citesc o carte?
      si ce mm ai cu ase-ul? vara-mea e la ase curule de om ce esti.
      pana mea cand vad astfel de idioate ma apuca benga,nu am cum sa ma abtin

  9. Raluca · May 4, 2010

    Eu te persuadez in continuare sa facem “balul” in Rucar, cu max 150 lei (cu tot cu transport, cazare si mancare)!!!! Tu persuadeaza-le mai departe pe fete!!! :)))

  10. cris · May 4, 2010

    ah…si de 189 de lei stau o saptamana la mare, la 2 stele, prin programul “O saptamana la mare” – suna f tentant!

    • Anca · May 4, 2010

      Iată câte alternative pentru balul ăsta penibil! Mersi, Cris!

  11. cris · May 4, 2010

    dios mio….lautari mai trebuie…si e tot tacamu….buna decizie….te sustin…

  12. cris · May 4, 2010

    pe bune acum…gradina din fata blocului meu ar fi numai potrivita pentru bal! de cort facem noi rost cumva 😛 dar in definitiv nici nu cred ca ne trebuie cort! avem copaci care sa ne apere de ploaie si de vant!

  13. coryna · May 4, 2010

    Ohooo..cate commenturi. Se pare ca postul tau a fost “gustat”.
    Nici pe mine nu ma incanta ideea de CORT..si sa mai dai si 185 lei ca sa stai in cort… :)) de-a dreptul naspa!
    Eh..pana la urma o sa ne distram noi singurele cumva ;))

  14. Cristina · May 4, 2010

    Mey, eu ma gandeam sa merg…chiar daca cred ca o sa pleatesc sg taxiul la intors:))
    Dar vreau sa inchei frumos facultate, alaturi de colegii mei (asa cum sunt ei, unii mai buni, alti mai mai putin:P)
    Te pup, Anca!

  15. dorina · May 4, 2010

    Si mie mi se pare cam ciudata locatia balului.Nu e nunta, e bal frate!
    Plus ca pe noi nu ne-a intrebat nimeni:altii au avut de ales dintre mai multe optiuni, ceea ce mi se pare normal.
    Si la festivitatea de absolvire ne cer 55 Ron, iar in alta parte era cu 25 si era cam aceeasi oferta, inclusiv fotograf.
    Ce sa zic?
    Daca unele fete sunt mari PR-iste….

    • Anca · May 4, 2010

      Da, adevărul e că tehnicile de negociere și-au atins cotele maxime, n-am ce zice! De când am scris postarea asta s-a aruncat cu mult căcat în mine. Iată că nu sunt singura care crede că locul balului e o mare prostie. Lasați, că vor vedea pe 11 iunie câtă lume se va strânge la “minunatul” eveniment. Să vedeți atunci ce vor râde “fraierii” care stau acasă!

  16. sandydeea · May 3, 2010

    Si balul e in aceeasi seara cu mega concertul , asteptat de multa vreme, Eric Clapton…

    Deci sunt PR-isti…am zis!

  17. Cristina · May 3, 2010

    chiar e lumea asa impotriva balului?

    • Anca · May 3, 2010

      Cică-s eu nebună…

  18. oanapdrr · May 3, 2010

    Sa stii ca m-am intalnit azi cu una din fetele care organizeaza balul si mi-a zis ca e bufet suedez, cum s-a zis initial. Si sa nu mai credem tot ce auzim.
    Nu stiu ce sa zic, cam astea sunt preturile, dar trebuie sa vina si persoanele pe care le vrei ca sa te distrezi, asa ca am impresia ca o sa zic “pas” balului…:(

  19. Raluca · May 3, 2010

    Stii ca eu te sustin si optez pentru un week-end cu adevarat distractiv la cabana din Rucar :)!!!!

  20. x · May 3, 2010

    complet de acord!!!!

Leave a comment