Mă suni pentru că-ți pasă sau pentru că vrei ceva?

Sunt genul de om care nu are mulți prieteni și care a afirmat asta sus și tare. Mulți îmi pot spune “Ce-ai, măi? Tu te înțelegi bine cu toată lumea!”. Asta e o concepție total eronată. În realitate, eu pot porni conversații foarte ușor și probabil de aceea oamenii mă consideră sociabilă. Nu sunt persoana căreia îi sună non-stop telefonul pentru că oamenii vor să vorbească cu mine total dezinteresat. Nu sunt persoana care să fie invitată la petreceri sau ieșiri în grup. Sunt persoana al cărei nume se uită cel mai repede.

E adevărat că există perioade ale anului în care mă simt atât de băgată în seamă încât nu mai am timp să respir. Asta se întâmplă în perioada ianuarie-februarie și mai-iunie, mai exact, în sesiunile de examene. Dacă am și eu o restanță comună cu ei, oamenii mă caută și prin septembrie. Unii oameni mai sunt ipocriți să mă întrebe ce fac. De ce mai întrebați când știu că nu vă pasă? Spuneți scurt ce vreți și lăsați-mă în pace! Apreciez mai mult asta decât să-mi mâncați mai multe minute din viață prefăcându-vă că vă pasă de “ce mai fac eu”.

Și mai trist e când mă sună lumea din greșeală. Chiar adineauri m-au sunat bunicii și mi-au zis: “A, tu erai?”. În timp ce scriam postarea asta parcă mai era nevoie de încă un motiv pentru care mă simt nașpa la telefon. Iată că l-am primit! Mulțumesc bunicilor că am reușit să mai scriu un paragraf pe blog!

Odată mi-am uitat unul din telefoane acasă cât am mers la cumpărături. Cât eram acolo, îmi puneam problema “Să vezi câte apeluri am să ratez și cum oamenii ăia se vor supăra că nu le-am răspuns…”. Prostii! Am ajuns acasă și nu am avut niciun apel ratat. De ce mi-am mai pus problema? Nu era sesiune, nu era zi de teme. De ce să primesc un telefon când lumea nu are nevoie de mine? Nici nu-mi mai puneam problema de oameni care vroiau să mă sune doar ca să mă mai audă. Eventual Raluca, colega mea căreia îi mulțumesc că îmi e și prietenă.

În afară de bunici și părinți, puțină lume mă sună pentru că le pasă. Una din aceste persoane e Vlad și pentru asta îi mulțumesc. De 2 ani vorbim zilnic la telefon și mă bucur că discuțiile cu el sunt dezinteresate și extrem de plăcute. Mulțumesc încă o dată că ai fost acolo acum 2 ani!

Prietenii adevărați îi număr pe degetele de la o mână. Cunoștințele pe firele de păr.

Advertisements

3 comments

 1. Oana · March 18, 2010

  Cred ca ai fost suparata in ziua in care ai scris asta. 😕
  Si eu mai sun. Si tu ma mai suni. 🙂 Chiar daca nu mai avem acelasi timp de stat de vorba ca asta-vara…

 2. Vlad · March 11, 2010

  si mie mi-a placut partea respectiva 🙂
  thankey.i really do call u because i care 🙂
  love u.

 3. raluca · March 11, 2010

  Oh, mi-a placut partea in care ii multumesti lui Vlad!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s