“Cum e vremea pe la voi?”

Din varii motive, urăsc discuțiile despre vreme. Poți discuta despre un film, o carte, o emisiune, despre dilema sexului lui Lady Gaga…orice în afară de vreme! Vremea e schimbătoare și e cel mai plictisitor subiect de discuție posibil!

De exemplu, atunci când îmi sun bunicii, sau când mă sună ei pe mine, nu scap niciodată de întrebarea cretină “Cum e vremea pe la voi?”. Atât de tare mă irită întrebarea asta, încât  îmi vine să le răspund: “Schimbătoare, la fel ca la voi!”. Aș face asta, dar după aceea, probabil m-aș simți vinovată că am fost o nesimțită… Dar, fără supărare, conversațiile despre vreme sunt absolut inutile! Ce mă interesează pe mine ce se întâmplă afară atâta timp cât eu stau în casă și vorbesc cu voi la telefon? Dacă eram în mijlocul unei furtuni și m-ar fi sunat bunicii, atunci poate întrebarea “Cum e vremea pe la voi?” ar fi avut ceva sens. Pentru că ar fi auzit sunetele de rigoare…dar în rest, discuțiile despre vreme sunt absolut banale și inutile!

Bunicii mei respectă buletinul meteo mai ceva ca pe Dumnezeu. Încă de când eram mică ei aveau acest tabiet. “Shh! Că arată vremea!”. Atât îți trebuia să vorbești în timp ce se spune prognoza pe Suceava sau Craiova. Eventual își puneau și mâinile în cap că au ratat o informație atât de importantă și tu i-ai întrerupt! Acum vine întrebarea: de ce îi interesa așa tare vremea din Suceava sau Craiova când ei sunt în Vâlcea? Pentru că în Suceava e mătușă-mea și ar trebui să ne pese și de soarta ei și Craiova e singurul oraș din Oltenia la care se dă temperatura. De ce dracului să te iei după vremea dintr-un oraș de câmpie (când tu stai la deal) care e situat la 118 km și să crezi că e aceeași temperatură și în orașul tău din Oltenia? Ani de zile a fost un mister pentru mine. De ce? De ce nu te iei după Pitești, că e mai aproape? Zic și eu…

Bunicii mei sunt singurele persoane pe care le cunosc ce sunt preocupați peste măsură de starea vremii. E greu când te plictisești. Cel mai trist lucru e că au ajuns să își facă adevărați super eroi din prezentatorii meteo. Ce spun ei e sfânt și nu trebuie niciodată să te iei de ei. Super Victor (Victor Slav de la Pro TV) și super Busu (Florin Busuioc tot de la Pro) salvează situația în fiecare zi. Mai mult, Super Busu spune și bancuri sau ghicitori deștepte. Atât de deștepte încât mă fac pe mine să par proastă. Bunicu’ mă sună să-mi spună ce-a zis Busu la ora 10 și dacă știu răspunsul la ghicitoarea respectivă. Evident, nu știu, nu mă prind sau pur și simplu nu am chef. Apoi vine… “Eee…de, măi, tătăiță! Dacă nu-l urmărești pe Busu…”. Dar mai dă-l în pizda mă-sii pe Busu! Nu e Dumnezeu și eu nu am televizor. Mai lasă-mă!

Ideea e că nu poți face o conversație interesantă pornind de la vreme. Discuțiile despre vreme sunt cretine, inutile și, pentru mine, sunt un fel de “Dă-te-n măta!” mai subtil. Frate, hai să vorbim despre Lady Gaga sau Avatar! Lasă-mă în pace cu starea vremii! Vremea va fi diferită mâine…sau va fi la fel. Oricum, e un subiect de conversație mult prea incert, schimbător, plictisitor și necreativ! Hai să vorbim despre altceva…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s