Simte gripa porcină…

Hapciu! Asta am făcut toată ziua și cred că nu sunt singura persoană răcită în sezonul ăsta. Ce mă amuză și  mă enervează deopotrivă e faptul că cei din jurul tău au impresia că ai gripă porcină. Ori e o nouă modă pe care i-o spui cuiva care a răcit ca să-l amuzi ori o metodă de a-l scoate din sărite.

Dacă într-o sală strănută mai mult de două persoane, clar alea două au noul virus gripal AH1N1 sau cum naiba s-o chema. Serios, am înțeles. Să ne ferim de răceli. Vom încerca, dar nu mai supramediatizați virusul ăsta. Am auzit deja zvonuri că se apropie noua gripă canină. O nouă gripă, noi glume proaste. În ziua de azi nu poți să ai o răceală banală că cei din jur ajung să facă glume proaste.

Suntem în mediul urban. Nu interacționăm cu porcii în niciun fel (vorbesc pentru mine aici, dar câți aveți porci în București?). De ce e cazul să ne facem atâtea probleme. Poate e un banal virus gripal care trece. Nu moare nimeni dintr-o răceală. Oamenilor le place să fie speriați și probabil de aia iau în serios orice strănut, orice tuse…doar ca să îți spună că ai gripă porcină.

Adevărul e că mass media are un dar de a speria populația, iar la capitoul ăsta, tabloidele iau cireașa de pe tort. Având în vedere că Libertatea are aproape 1 milion și jumătate de cititori, e normal ca lumea să fie crizată. Eu nu aș putea spune nici în glumă că cineva care a răcit poate să aibă gripă porcină. Știu cum m-aș simți eu și de aia nu vreau să fac asta.

Înainte a fost boala vacii nebune, apoi gripa aviară, iar acum a intrat în scenă gripa porcină. Urmează gripa canină.  În curând nu o să mai ținem pe Azorel și Grivei în casă sau curte pentru că și ei strănută…

Advertisements

3 comments

 1. dyna · November 12, 2009

  Un singur cuvant: ipohondru! 🙂

  • missbrightmoon · November 12, 2009

   Asta era, măi!:D

 2. Silvia C · November 6, 2009

  Geniala poza si da sunt de acord cu cele spuse de tine, dar ce ai spus ca tusesti? Omg cum iti permiti cuuuum? vai de mine, nunu, acum trebuie sa te abtii ca te urmaresc aia de la gripa porcina, a si daca ai si tusea seaca ai dat-o in bara, nu ca acest tip de tuse ar fi foat o raritate ani de-a randu, tuse seaca, ce-i aia? hai sa fii sanatoasa:-*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s