Marieta, o simplă curvă

Rar trec zile fără s-o văd.Dar azi era foarte tristă.Stătea cu capul în jos și lăsa ploaia să îi spele păcatele.Niciodată nu vor fi spălate pentru că ea le amplifică mereu.
Parcul e un loc unde copiii se joacă, oamenii își plimbă cățeii sau îndrăgostiții își declară dragoste veșnică sub clar de lună pe o bancă.Dar ea…ea nu va avea parte de nimic din toate astea.Singura ei legătură cu parcul e faptul că îi e loc de muncă.Acolo prestează.Zi, noapte, iarnă, vară…acolo prestează.
Nu zâmbește niciodată și e foarte încruntată mai tot timpul.Poartă haine parcă desprinse din filmele pentru adulți.Acum 3-4 zile avea o fustă atât de scurtă încât și un ochi miop își putea da seama că nu poartă chiloți.Nu, nu știu cum o cheamă…Să-i zicem Marieta.
Pare scârbită de “meseria” ei, dar pare că nu are de ales.Are tenul măsliniu spre țigănos și e numai piele și os (rimă neintenționată).Sâmbăta poartă haine strălucitoare; pare a fi ziua ei “de gală”.
Circulă cu tramvaiul, că nu are pește suficient de bogat să o ducă cu mașina.Sau măcar să-i dea mărunțiș de un drum cu taxiul.Azi a venit un tip la ea și tot ea l-a refuzat.Adevărul e că tipul arăta și execrabil.Mai rău ca ea, la o adică.
Odată am văzut-o împreună cu “colegele de breaslă”.Erau lângă o mașină de poliție.Atunci m-am întrebat:”e client, le amendează, sau, mai rău, le cere amenda în natură?”.Încă mă frământă problema.
Pare abătută de probleme și asta pare o soluție extremă la care a fost nevoită să recurgă.Nu pare să-i placă.Nu schițează niciodată vreun zâmbet.Nici când i se dă “salariul”.
Își vinde sufletul diavolului și oferă plăceri pe bani.Ea e cea care nu zâmbește.Ea e cea care pare să-și urască viața, pentru că oferă numai sex.
Dar oare are și dragoste de oferit?
Nici ea nu știe…
Oricum…tot curvă rămâne.
Curvă de Floreasca…
Marieta…

Advertisements

3 comments

 1. missbrightmoon · June 25, 2009

  Marieta de pe Verdi ar putea fi un titlu bun de carte/film, nu?:D

 2. Gravisher · June 24, 2009

  Marieta de la P7.

 3. oana · June 24, 2009

  Well, well…Dar te-ai facut o adevarata bloggerita, nu gluma. 😛
  Saraca Marieta… Iti dai seama ce istorie orala ar iesi din viata ei?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s